Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Διαθεσιμότητα εγκύων υπαλλήλων και απόκτησης τέκνου

Σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Ν. 4264/2014 (ΦΕΚ 85/Α/7.4.2014) (περ.3 της υποπαραγράφου Θ1 της παρ. Θ), καλούνται άμεσα όλες οι υπάλληλοι του Ιδρύματος που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δυνάμει των με αρ. πρωτ. 177466/Β2/20.11.2013 και 70810/Β2/8.5.2014 Διαπιστωτικών Πράξεων του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, και:

Α) βρίσκονται σε κατάσταση διαπιστωμένης εγκυμοσύνης, να υποβάλουν στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού αίτηση, προκειμένου να παραταθεί η διαθεσιμότητά τους μέχρι την ημερομηνία τοκετού και για επιπλέον διάστημα δώδεκα (12) μηνών από τον τοκετό.


Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση (Ν.1599/86) της εγκύου, με τα απαραίτητα αποτελέσματα σχετικής εξέτασης εργαστηρίου καθώς και από βεβαίωση ιατρού γυναικολόγου, στην οποία να γίνεται μνεία για τη, μέχρι το χρόνο έκδοσης της βεβαίωσης αυτής, διανυθείσα διάρκεια της κύησης.
Μετά το τοκετό οφείλουν να προσκομίσουν με αίτηση τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου τους.

Β) τεκνοποίησαν, είτε εντός του διαστήματος της διαθεσιμότητας, είτε πριν την έναρξη της, να καταθέσουν στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διοικητικού Προσωπικού αίτηση με συνημμένη ληξιαρχική πράξη γέννησης του τέκνου τους, προκειμένου να παραταθεί η διαθεσιμότητα τους για επιπλέον διάστημα δώδεκα (12) μηνών μετά τον τοκετό.

Επισημαίνεται ότι, η για οποιονδήποτε λόγο πρόωρη διακοπή της εγκυμοσύνης, δηλώνεται αμέσως από την ενδιαφερόμενη στην Υπηρεσία εγγράφως.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών
 ΕΛΕΝΗ ΛΕΚΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου