Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 15/5/2014 του Συλλόγου μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού  Πανεπιστημίου Πατρών
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 15/5/2014
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Απρίλης 2013 υπηρετούσαν υπάλληλοι: 467
Απρίλης 2014 υπηρετούν υπάλληλοι: 310
Υποστηρίζουν διοικητικά και τεχνικά  5 Σχολές, 26 τμήματα από τα οποία τα τρία στο Αγρίνιο, 30.000 φοιτητές, 800 μέλη Δ.Ε.Π., τις κεντρικές υπηρεσίες, τη φοιτητική εστία, τη φοιτητική λέσχη, το πανεπιστημιακό γυμναστήριο, το συνεδριακό κέντρο, τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία μιας πανεπιστημιούπολης 2.700 στρεμμάτων.
Η Γ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών στη συνεδρίαση της 15/5/2014 συζήτησε το θέμα της διαθεσιμότητας και των επικείμενων απολύσεων των 99 συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων, το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το Ν. 4250/2014 και αποφάσισε  τα παρακάτω.:

Το Υπουργείο Παιδείας μας εξαπατά. Δεν υλοποιεί καμιά ρύθμιση από αυτές που υποσχέθηκε για την άμβλυνση των συνεπειών της διαθεσιμότητας. Κανένας σχεδιασμός του δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα, ώστε να ανοίξουν οι διαδικασίες ένταξης των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων είτε σε ενδο-, είτε σε δια-ιδρυματική κινητικότητα. Αντίθετα και ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, συσκοτίζει ακόμη περισσότερο την κατάσταση με την έκδοση νέας Διαπιστωτικής Πράξης στις 8-5-2014:
α) αφήνοντας ανοιχτό το θέμα έναρξης του χρόνου διαθεσιμότητας,
β) κρατώντας σε ομηρία τους συναδέλφους που συμπεριλαμβάνονταν στην προηγούμενη Διαπιστωτική Πράξη, αφού δεν επικαιροποιεί τη βάση του μητρώου μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και
 γ) αγνοώντας επιδεικτικά τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από κατάργηση του κλάδου τους.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι θα επανενταχθούν στις υπηρεσίες όλοι ανεξαιρέτως οι διοικητικοί υπάλληλοι των Α.Ε.Ι. που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το μόνο όμως που φαίνεται ότι θα συμβεί είναι ότι στις 15 Ιουνίου θα βρεθούν στο δρόμο 99 συνάδελφοί μας.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις  μας και ενημερώνουμε τον λαό της Πάτρας για τις εξελίξεις

ΖΗΤΑΜΕ
από την σύγκλητο του Πανεπιστημίου  να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας  των Διοικητικών Υπηρεσιών λόγω  αδυναμίας λειτουργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στις επικείμενες απολύσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους φορείς της Πανεπιστημιακής κοινότητας να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν:
1.      στη συζήτηση- συγκέντρωση  για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, την Τρίτη 20 Μαΐου,  10 το πρωί, στο αμφιθέατρο ΑΑ, στο Α΄ κτίριο.
2.      στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει η Πρυτανική αρχή στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας
3.      στη συγκέντρωση και  παράσταση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας
ΖΗΤΑΜΕ
 από την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε νέες  κινητοποιήσεις για την βδομάδα που έρχεται, με αιτήματα:
-        Να μην γίνουν απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των Α.Ε.Ι.
-        Να διευκρινιστεί η έναρξη του χρόνου διαθεσιμότητας, σύμφωνα με τη νέα Διαπιστωτική Πράξη, συμπεριλαμβανομένων και των κλάδων που έχουν καταργηθεί.
-        Τη θεσμοθέτηση της ενδο-ιδρυματικής κινητικότητας και την άμεση προκήρυξη των θέσεων με δια- και ενδο-ιδρυματική κινητικότητα.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
την απόσυρση του Νόμου 4250/26-3-2014 για την «αξιολόγηση» διοικητικών υπαλλήλων που οδηγεί σε νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις.
Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αξιολόγησης και συγκεντρώνουμε υπογραφές, ενάντια στο νόμο που απαιτεί το 15% όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου να βαθμολογηθεί με βαθμούς κάτω από τη βάση, ώστε να αποτελέσουν τη δεξαμενή για επόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις.
Δε διαπραγματευόμαστε με βάση τη σύνταξη του Οργανισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, επειδή κανένας Οργανισμός βασισμένος στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων και της στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης για 40% μείωση δομών και των νόμων 4009 και 4076 που συρρικνώνουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, με καταργήσεις/συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων, Σχολών, Τμημάτων, Υπηρεσιών, ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της εκπαιδευτικής και  ερευνητικής δραστηριότητας, δίδακτρα κ.λ.π.,  δεν πρόκειται να φέρει πίσω τους διαθέσιμους συναδέλφους μας.
 Η αποδοχή αυτής της βάσης διαπραγμάτευσης συνεπάγεται αποδοχή των απολύσεων.
 Δε συναινούμε και δε συμπράττουμε στο να πεταχτούν στο δρόμο 99 από εμάς σήμερα, για να ακολουθήσουν αύριο και άλλοι με την «αξιολόγηση» δομών.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου