Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης Παν. Ιωαννίνων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου μεταξύ του Σαμαρά-Βενιζέλου, Μητσοτάκη-Λοβέρδου. Ανάμεσα στην ενδοοικογενειακή τους «διαμάχη», ΕΜΕΙΣ, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. Θύματα οι 451 συνάδελφοί μας που ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.
Το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω όλα όσα υποσχέθηκε, («Ενδο-ιδρυματική» κινητικότητα). Οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν στην κινητικότητα δε θα γυρίσουν στα Ιδρύματα από τα οποία προέρχονταν. Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα οι θέσεις θα αφορούν όλο το δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα.

Κανένας εφησυχασμός, καμιά αυταπάτη δεν μπορεί να υπάρξει πλέον.
Όλοι και όλες μαζί, πρέπει ΤΩΡΑ να δώσουμε τον αγώνα για να διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας μας. Για να μην επιτρέψουμε να απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ.

Σήμερα Δευτέρα 16/6, στη Γενική Συνέλευση αποφασίσαμε:
·         βρισκόμαστε σε διαρκή ανοιχτή Γενική Συνέλευση.
·         Απεργία και Κατάληψη του Μεταβατικού Κτιρίου αμέσως μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης.
·         Αύριο Τρίτη, 17/6
·         8 π.μ. το πρωί Γενική Συνέλευση, για αξιολόγηση των εξελίξεων.
·         12 π.μ. μαζευόμαστε μπροστά από τη Νομαρχία μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και πραγματοποιούμε διαμαρτυρία για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο τομέα, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την αξιολόγηση, και την ιδιωτικοποίηση  δημόσιων υπηρεσιών.

Δε συναινούμε. Δε συμβιβαζόμαστε. Καλούμε τους άλλους κλάδους εργαζομένων του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές, τους ανέργους, να παλέψουν μαζί μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης με συσπείρωση και αγώνα.
Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία

Οι απολύσεις είναι υπόθεση όλων μας. Σήμερα είναι οι 48 Συνάδελφοί  μας αύριο είμαστε εμείς, μέσα από τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου, μέσα από την αξιολόγηση, μέσα από το Αθηνά ΙΙ.

Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος

Η Γ. Γραμματέας
Ολυμπία Τσαπάρη
Ευσεβεία Ροδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου