Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Απάντηση του Συλλόγου μας στην από 3/12/14 Ανακοίνωση της Γραμματείας Συγκλήτου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
e-mailsyldipro@upatras.gr, ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr/

«Ο Αμοραλισμός δεν αρμόζει σε Πανεπιστημιακούς Δασκάλους»

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού προέβη σε μια ψευδέστατη ανακοίνωση, στην οποία «καταδικάζει τις απειλές που εκφράστηκαν από μεμονωμένους υπαλλήλους, που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κατά τη διάρκεια παράστασής τους στο χώρο συνεδριάσεων της Συγκλήτου» και μάλιστα με «ομόφωνη» απόφαση-γνώμη των (παρόντων) μελών της Συγκλήτου.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συνάδελφος εκτόξευσε οποιασδήποτε μορφής «απειλή» εναντίον της Πρυτάνεως, παρότι μας προκάλεσε όταν απευθύνθηκε σε συγκεκριμένο διαθέσιμο συνάδελφο, λέγοντάς του ότι «δεν δικαιούται να μιλάει, καθώς δεν αποτελεί μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».
Καλούμε, τα μέλη της Πανεπιστημιακής  κοινότητας που ήταν παρόντα στην εν λόγω συνεδρίαση να διαφυλάξουν με παρέμβασή τους τα τελευταία ψήγματα ακαδημαϊκής αξιοπρέπειας, που ευχόμαστε να έχουν απομείνει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά τις τελευταίες ενδείξεις αλαζονικής συμπεριφοράς από την νεόκοπη ηγεσία.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουμε αποδείξει, με την έως τώρα επαγγελματική μας ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, ότι στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία του, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα το δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα του.
Αντιθέτως η πολιτική που η Πρυτανική αρχή έχει επιλέξει να υπηρετήσει στοχεύει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων δραστηριότητας του Πανεπιστημίου, στην μετατροπή του σε Πανεπιστήμιο Επιχείρηση, βάζοντας νέους φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών του λαού.
Το Δ.Σ.

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση της Γραμματείας Συγκλήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου