Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση απάντηση στην Πρύτανι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
e-mail: syldipro@upatras.gr, ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr


Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου, η οποία σε επιστολή της προς την Υπουργό, εγκαλεί τους εκλεγμένους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων, γιατί στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για άμεση λήψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Η «απάντηση» της Διοίκησης στη δράση του Συλλόγου, που με σειρά εγγράφων τόνιζε την παραβίαση των διατάξεων σχετικά με την προστασία της δημόσιας υγείας και ζητούσε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, είναι οι απειλές για «παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων αλλά και εισαγγελικών αρχών», της Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου!
Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτήν την ακραία αυταρχική πράξη, που αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, γιατί τους ενοχλεί η δράση του Συλλόγου. Τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές δεν μπορούν να κάμψουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Είναι φανερό ότι στόχος της Πρυτάνεως είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας στους συναδέλφους. Στοχοποιεί, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που με συνέπεια, διεκδικούν την προστασία της υγείας των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου και τα δίκαια αιτήματα τους, προσπαθεί να σταματήσει την μαζική καταδίκη της πολιτικής των Πρυτανικών αρχών και να επιβάλει σιωπή απέναντι στην απαράδεκτη στάση της Πρυτανείας.
Προφανώς το θέμα δεν είναι μόνο η διαμαρτυρία για την μη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στην διάρκεια της πανδημίας αλλά είναι προσπάθεια φίμωσης για το σύνολο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια εκφοβισμού και οι απειλές θα πέσουν στο κενό. Δεν τρομοκρατούμαστε. Με συνέπεια και αγωνιστικότητα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να καταδικάζουμε όποιες ενέργειες γίνονται σε βάρος των Διοικητικών Υπαλλήλων.
Καλούμε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου να ανακαλέσει άμεσα τους χαρακτηρισμούς περί ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών και τις απειλές για πειθαρχικές και ποινικές διώξεις που απευθύνει προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων.
Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού καλεί όλους τους συλλόγους  των εργαζομένων και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να καταδικάσουν τις συνδικαλιστικές διώξεις στο Πανεπιστήμιο Πατρών και να απαιτήσουν την άμεση ανάκλησή τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση και να απαντήσουν αποφασιστικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Να συμμετέχουν μαζικά στις πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν το επόμενο διάστημα. Παράλληλα θα αξιοποιήσουμε και όλες τις δυνατότητες για να πέσει στο κενό η επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης από την πλευρά της Διοίκησης.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Απαντάμε με αποφασιστικότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου