Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης για την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
e-mailsyldipro@upatras.gr, ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 20/6/2017

Η  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2017 με θέμα την «Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων» αποφάσισε απεργία- αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και συγκέντρωση των εντύπων στα γραφεία του Συλλόγου.
Παρόλο που με το Ν. 4369/2016 έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις σε σχέση με το Ν.4250/2014 του Μητσοτάκη, εξακολουθεί να είναι ένας νόμος προβληματικός για την δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγησή μας.
Επίσης, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιό μας, όπως και τα περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν έχουν προχωρήσει σε αξιολόγηση των δομών τους και  κατάρτιση των οργανισμών τους, καθιστά την αξιολόγηση αυτή ακόμα πιο προβληματική.
Επιπλέον, θεωρούμε ότι, εφόσον στα Τμήματα και τις Διευθύνσεις του Ιδρύματός μας προΐστανται στην πλειοψηφία τους συνάδελφοι που δεν έχουν κριθεί ποτέ, καθώς δεν έχει γίνει καμία κρίση προϊσταμένων από το 2008, είναι αδύνατον να εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης.
Συνδέεται και με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, ενώ εκτιμάμε ότι θα συνδεθεί τουλάχιστον με υποχρεωτική κινητικότητα.
Δεν έχει σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών, ούτε έρχεται να δώσει λύσεις στην υποχρηματοδότηση και την  υποστελέχωση.
Δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των Δημοσίων Υπαλλήλων, ώστε τόσο οι ίδιοι όσο και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αξιολόγηση στο δημόσιο που στοχεύει πραγματικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών:
Προϋποθέτει πάνω από όλα μια ενιαία μόνιμη για όλους σχέση εργασίας και όχι προσωπικό τριών και τεσσάρων κατηγοριών.
Προϋποθέτει την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την απομάκρυνση των εργολάβων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν.
Προϋποθέτει ότι το προσωπικό μέσα από μια καθολική συστηματική διαδικασία και όχι αποσπασματικά θα επιμορφώνεται για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και του τόπου.
Διατρανώνουμε την αντίθεση μας, σε κάθε αξιολόγηση η οποία συνδέεται έστω και εμμέσως με τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με την κινητικότητα, με τον μισθό ή με τη δημιουργία δεξαμενών προς απόλυση υπαλλήλων.
Αντιστρατευόμαστε κάθε αξιολόγηση που διαπνέεται από λογικές υποταγής και χειραγώγησης των εργαζομένων και συμπλέκεται με αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο, καταργήσεις οργανικών θέσεων, καταργήσεις φορέων που εξυπηρετούν ανάγκες του λαού και ενισχύουν το κράτος πρόνοιας. 
Με τον πλέον εμφατικό τρόπο τονίζουμε την αντίθεση μας στην προώθηση ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο τομέα. Αντιθέτως διεκδικούμε την ενίσχυση των δημόσιων δομών, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, μέσα από προσλήψεις νέου προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας, δεδομένου ότι οι ανάγκες σε προσωπικό σε πολλούς και ευαίσθητους τομείς του δημοσίου είναι εξαιρετικά επιτακτικές.
Ενημερώνουμε ότι με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών είναι η αρμόδια για το μοίρασμα των εντύπων αξιολόγησης στους υπαλλήλους  και όχι οι Προϊστάμενοι.
Γι αυτό τον λόγο καλούμε τους συναδέλφους Προϊστάμενους Διευθύνσεων και τμημάτων να μην παραλάβουν τα έντυπα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους ν' απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και να καταθέσουν τα σχετικά έντυπα στον Σύλλογο.

Τα έντυπα θα παραλαμβάνουν μέλη του Δ.Σ. στα γραφεία του Συλλόγου από Πέμπτη 22.6  έως το τέλος του Ιουνίου από 13.00 έως15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου