Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η Θεατρική παράσταση της Θ.Ο.Ε.Π.Π. "Εργαζόμενα κορίτσια"


Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας (Θ.Ο.Ε.Π.Π.), παρουσιάζει το κοινωνικό έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια», στο Θεατράκι Βιολογικού, από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.00 μ.μ.

Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Βούλτσος. Τους  φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Την επιμέλεια των σκηνικών, των κοστουμιών και το φροντιστήριο ανέλαβαν τα μέλη της ομάδας. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Γωγώ Τζιώρα.
Τους ήρωες ενσαρκώνουν οι: Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Άννυ Λαμπροπούλου, Κίρα Μουμλάντζε, Αναστασία Ντρίζη, Μάσιγκα Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνος Τρίγγος.
Στον ήχο είναι η Γωγώ Τζιώρα,  στα φώτα ο Γιάννης Γκοτσόπουλος και φωτογραφίες ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος. Την επιμέλεια της αφίσας έκανε ο Άνθιμος Γκοτσόπουλος.
Λόγω μικρής χωρητικότητας του θεάτρου, κρατήσεις θέσεων στο τηλ.:6989848580.

Λίγα λόγια για το έργο
 «Ήθελα», λέει ο Μακ Γκίνες, «να γράψω ένα έργο αφιερωμένο στις εργάτριες. Η μητέρα μου, οι θείες μου και η γιαγιά μου, όλες, εργάζονταν στα τοπικά εργοστάσια υποκαμίσων. Έτσι και εγώ έμαθα από μικρός να εκτιμώ ένα όμορφο, καλοφτιαγμένο πουκάμισο».
Με αφετηρία ένα καυτό και πάντα επίκαιρο θέμα, αυτό της εργασίας, ο συγγραφέας εξετάζει με μεγάλη ευαισθησία τη γυναικεία ψυχολογία και τις σχέσεις των γυναικών μεταξύ τους. Με ιδιαίτερη διεισδυτικότητα ο Μακ Γκίνες προσεγγίζει τις ζωές αυτών των γυναικών, σκιαγραφώντας με ακρίβεια πέντε διαφορετικές, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ηρωίδες.
Σ' ένα εργοστάσιο υποκαμίσων στο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας, πέντε εργάτριες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πιθανότητα απόλυσης. Όταν οι φήμες για αύξηση της παραγωγής, μισθολογικές περικοπές και απολύσεις επιβεβαιώνονται, οι πέντε γυναίκες αποφασίζουν να αντιδράσουν μ' έναν ασυνήθιστο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της πρωτότυπης διαμαρτυρίας τους, θα ξεφύγουν για λίγο από την καταπιεστική καθημερινότητα, θα επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους, θα μετρήσουν κέρδη και απώλειες και, μέσα από εντάσεις αλλά και πολύ χιούμορ, θα ανακαλύψουν ξανά την αλληλεγγύη και το όραμα της ελευθερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου