Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση - καταγγελία


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
e-mailsyldipro@upatras.gr, ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr



Με έκπληξη και θαυμασμό διαβάσαμε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου ενάντια στις κινητοποιήσεις των Διοικητικών υπαλλήλων.
Η έκπληξη και ο Θαυμασμός αφορούν την άμεση, έγκαιρη, γρήγορη, αποτελεσματική και εν κρυπτώ συνεδρίαση, η οποία έγινε σε καθεστώς «κρυφού σχολειού» χωρίς να ανακοινωθεί η μέρα, η ώρα και ο τόπος Συνεδρίασης, χωρίς να καλεστούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και ειδικότερα του Διοικητικού Προσωπικού το οποίο αφορούσε το θέμα της.
Οι κινητοποιήσεις του προσωπικού για πρώτη φορά αποτέλεσαν μοναδικό θέμα Συγκλήτου με στόχο την καταγγελία και την συκοφάντησή τους.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, πλήρως ευθυγραμμισμένη στην πολιτική Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, προωθεί την πλήρη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση. Χρησιμοποιεί την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό, την εντατικοποίηση της δουλειάς, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για την ζωή και το μέλλον των 85 οικογενειών που επί ενάμιση χρόνο βρίσκονται σε καθεστώς ανέχειας και ανασφάλειας.
Δεν βρίσκει λόγια να περιγράψει τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς των διοικητικών υπηρεσιών, πολλές εκ των οποίων συνεχίζουν να λειτουργούν με τις πλάτες των «διαθεσίμων» υπαλλήλων.
Αποκρύπτει το γεγονός της διάθεσης προσωπικού ασφαλείας στην Τεχνική Υπηρεσία και στην Εστία, καθώς επίσης και την διάθεση προσωπικού στην Οικονομική Υπηρεσία και στην Επιτροπή Ερευνών λόγω έκτακτης ανάγκης, μετά από αίτημα της Πρυτάνεως.
Το μόνο που ενδιαφέρει την Σύγκλητο είναι η λειτουργία της Επιτροπής Ερευνών, «το μαγαζί» των εταιρειών και των μελών ΔΕΠ, η οποία στηρίζει την λειτουργία της σε συμβασιούχους «μπλοκάκια» χωρίς δικαιώματα αλλά με υποχρεώσεις, υπό καθεστώς εκβιασμών και εκφοβισμού εν όψει της λήξης των συμβάσεών τους.
Καταγγέλλουμε επίσης την προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού, με ταυτόχρονη επίθεση ενάντια σε συναδέλφους οι οποίοι υλοποιώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, συμμετέχουν στην απεργία – κατάληψη και στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου. Χαρακτηριστική και απαράδεκτη η επίθεση ενάντια στην Γραμματέα του Οικονομικού Τμήματος η οποία λόγω των κινητοποιήσεων ανέβαλε την ορκωμοσία των φοιτητών.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτές οι τακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση, όχι μόνο της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά στη συνείδηση όλου του εργαζόμενου λαού που στενάζει από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις για να γυρίσουν πίσω όλοι οι συνάδελφοί μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου