Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11/14 ΣΤΙΣ 6:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΟΛΟΙ ΣTΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6:00 μ.μ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σεπτέμβρης 2013: υπηρετούσαν 457 υπάλληλοι
Νοέμβρης 2014: υπηρετούν 299 υπάλληλοι

Εξυπηρετούν και στελεχώνουν διοικητικά και τεχνικά τις 5 Σχολές, τα 23 τμήματα (από αυτά τα τρία στο Αγρίνιο), 30.000 φοιτητές, 800 μέλη ΔΕΠ, τη φοιτητική εστία, τη φοιτητική λέσχη, το πανεπιστημιακό γυμναστήριο, τις βιβλιοθήκες, το συνεδριακό κέντρο, τα μουσεία και όλες τις υπόλοιπες μονάδες του Πανεπιστημίου μας.

Συνάδελφοι Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Λαέ της Πάτρας

Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ  επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που εξυπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Με τις διαθεσιμότητες, τους νέους οργανισμούς, τις αξιολογήσεις, τη  μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης 1.150  εργαζόμενοι στα ΑΕΙ,  από αυτούς οι 85 στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Σημειώνουμε ότι με την κυβερνητική αξιολόγηση των δομών από ιδιωτική εταιρεία, το Πανεπιστήμιο για να λειτουργήσει χρειάζεται 659 υπαλλήλους και σήμερα έχουν απομείνει κάτω από 300.
Το Υπουργείο Παιδείας μας εξαπατά. Καμία δέσμευση δεν έχει υλοποιηθεί για την επιστροφή των συναδέλφων μας που είναι σε διαθεσιμότητα. Αντίθετα, τους κρατάει σε ομηρία εδώ και 13 μήνες και το μόνο που φαίνεται είναι ότι θα βρεθούν τελικά στο δρόμο.

Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι νοικοκυρεύει το Δημόσιο Τομέα.

Μεγάλο κύμα  απολύσεων έρχεται και στους υπόλοιπους κλάδους του Δημοσίου, μέσω της αξιολόγησης και του λεγόμενου ελέγχου των συμβάσεων.
Έρχονται νέα μέτρα. Ετοιμάζεται νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση και τις παροχές υγείας.

Συνάδελφοι,
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Στη βίαιη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και η Τρόικα ενάντια στους εργαζόμενους, απαντάμε με αποφασιστικότητα και αγώνα, με συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων, μαζί με τους φοιτητές και όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη δική μας ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Δε θα δεχτούμε να ζούμε στα όρια της εξαθλίωσης. Σπάμε τα δεσμά!
  
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ü      Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, καμία διαγραφή.
ü      Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
ü Την απόσυρση του Νόμου 4250/26-3-2014 για την «αξιολόγηση» των υπαλλήλων του δημοσίου, που θα αποτελεί τη δεξαμενή για μελλοντικές διαθεσιμότητες-απολύσεις.
ü      Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
ü      Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
ü Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
ü      Ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει επιστήμη κι έρευνα για την κάλυψη των δικών μας αναγκών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους – ΟΧΙ στο πανεπιστήμιο Α.Ε.
ü      ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.

Ενιαίος συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους ενάντια στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος.
Ενιαία πάλη για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
  
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου