Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση - Καταγγελία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πανεπιστημιούπολη, 26504, Ρίο
e-mailsyldipro@upatras.gr, ιστολόγιο: http://syldipropp.blogspot.gr

Το Δ.Σ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού καταγγέλλει τα μέτρα καταστολής στα οποία προχώρησε η Διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, του ΑΠΘ και προαναγγέλλονται από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι αρχές των Πανεπιστημίων, υλοποιώντας συνειδητά τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των άλλων "ευαγών" οργανισμών για την ανώτατη εκπαίδευση (όπως αποτυπώνονται και στο ν. 4009/2011), προωθούν το πανεπιστήμιο - επιχείρηση, όπου οι φοιτητές θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, η Έρευνα θα διεξάγεται μόνο αν αποφέρει κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο, οι εργασιακές σχέσεις θα είναι λάστιχο. Στα πλαίσια αυτά, φοβούνται όπως "ο διάολος το λιβάνι" τη συλλογική οργανωμένη αντίδραση εργαζομένων και φοιτητών, που θα παλεύουν για τα μορφωτικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Καλούμε τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και συνολικά την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταδικάσει τις  συγκεκριμένες ενέργειες. Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, στην διαθεσιμότητα – απολύσεις, στις μειώσεις προσωπικού, στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση βασικών λειτουργιών των ιδρυμάτων, στη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, στις διαγραφές.

Να συμπαραταχθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το λαό που υποφέρει από την ίδια πολιτική για μια ανώτατη εκπαίδευση αποδεσμευμένη από τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών για κέρδη, για μια εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και να τις υπηρετεί.

Απέναντι σ΄αυτή την πολιτική της Ε.Ε του Δ.Ν.Τ και της κυβέρνησης ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις  είναι  μονόδρομος για το φοιτητικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Οι μορφές των κινητοποιήσεων αφορούν το ίδιο το κίνημα και τους Συλλόγους.

Τα παραπάνω δεν έρχονται «κεραυνός εν αιθρία». Οι παραπάνω πολιτικές για να περάσουν «απαιτούνται» μέτρα καταστολής, εισαγγελείς, και ΜΑΤ επιχειρώντας την τρομοκράτηση από την μια αλλά και την συκοφάντηση του κινήματος από την άλλη.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων προσπαθειών καταστολής στα ΑΕΙ.

Με ΜΑΤ και εισαγγελείς αντιμετώπισαν και το δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.
Με απειλές, επιστρατεύσεις και καταστολή απαντούν στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων και των φοιτητών. Χρησιμοποιούν την καταστολή για να περνά η αντιλαϊκή πολιτική και στα πανεπιστήμια.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου